Wij

Wie is wie?

Sylvie werd geboren in een schrikkeljaar. Op 28 februari 1984, om kwart over tien ’s avonds, om precies te zijn. Het scheelde dus niet veel of Sylvie was een wonderkind geweest. Op haar eerste al haar naam kunnen schrijven, in van die dikke drukletters en hardnekkig de 3 en de 6 in spiegelbeeld blijven noteren. Op haar tweede met het derde leerjaar op schoolreis gaan met de Meli en daar letterlijk een slag van de molen krijgen. Vanaf haar derde elke zomer prei gaan planten bij de boer in de straat en er gek doen met cola en tractoren. Maar liefst acht jaar blijft ze drie omdat het jaar 2000 dan toch geen schrikkeljaar is. Toeval of niet? Het zijn haar puberjaren. Op haar vierde een jaar naar Rijsel trekken, een hoop rakwi’s, ribbels én tito’s leiden, afstuderen aan de Gentse unief en aan de Vlekho Hogeschool in Brussel. En op haar vijfde? Haar eerste dichtbundel uitbrengen. Al is Sylvie net geen wonderkind en wordt ze dit jaar gewoon 26 zoals de meesten van het jaar 1984, toch heeft ze al het bovengenoemde beleefd. Tussenin houdt ze zich bezig met houden van geluk hebben, gras in de zon, ananas, tokkelen, kaarslicht, fris beddengoed, langverwachte brieven ontvangen, schetsen, kriebels, schrijven, tijd en meer. En o ja, ook van David.

David vond een 28ste ook wel een goede dag om met volle geweld op de wereld te komen. Hij deed dat wat vroeger, in juli 1977. Een paar weken later werd er een naaktfoto van hem genomen. Hij herinnert zich niet wie de fotograaf was. Een al te best geheugen heeft hij niet. In zijn eerste herinnering heeft hij een zelfgemaakte bloem in papier aan een lange steel in de ene en zijn grootmoeder in de andere hand, samen wandelen ze weg van de kleuterschool waar hij in een toneelstuk een schaap speelde. Na een jaar lang op heel wat banken langs voetbalvelden te hebben gezeten, gaf hij zijn leeftijdsgenoten het nakijken in een wedstrijd 60m sprint. Toch wou hij het kapsel van een hoogspringer. Hij wou ook een gitaar, maar besefte al snel dat hij niet als muzikant de wereld zou rondtrekken. Dus stapte hij op de bus om een pennenvriendin in Noorwegen te bezoeken en doolde hij met een appelblauwzeegroen autootje rond in Schotland. Met datzelfde autootje sjokte hij ook tien woensdagen voor een theatercursus naar Gent. Is het toeval dat hij daar Sylvie voor het eerst ontmoette?

Samen zijn Sylvie en David nog naar rock Werchter geweest zonder het van elkaar te weten.

En Simon? Die werd geboren op dinsdag 14 augustus 2012 om twintig voor zes in de avond. Hij woog 3 kilo 460 gram en mat 51 cm. Van hem wordt weleens gezegd dat hij de liefste en mooiste baby ooit is en dat hem een grote toekomst te wachten staat.

Advertentie

Een gedachte over “Wij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s